• Perla Falezei

    Va punem la dispozitie un apartament de 5 stele, situat la numai 5 minute de centrul orasului Galati, si 5 minute de Faleza Dunarii.

  • Safirul Falezei

    Va oferim un apartament de 5 stele, situat la doar 5 minute de centrul orasului Galati, pe faleza superioară a Dunării.

  • Rubinul Falezei

    Apartament de lux in regim hotelier in Galati, situat pe Faleza Superiara a Dunarii la numai 5 min. de centrul orasului Galati.

  • Onixul Falezei

    Apartament de lux cu un design modern si elegant, de inchiriat in regim hotelier in Galati, situat pe Faleza Superiara a Dunarii la numai 5 min. de centrul orasului Galati.

Galati - Istorie

Galati

Galati

Etimologie si nume

Numele „Galati” este derivat din cuvantul cuman Galat. Acest cuvant este imprumutat de la cuvantul arab Qal’at, care inseamna „cetate”. Alte etimologii au fost sugerate, cum ar fi cuvantul sarb galac. Cu toate acestea, radacina cuvantului Galat apare in toponime din apropiere, dintre care unele arată in mod clar o origine cumana, de exemplu Lacul Galatui, care are tipicul sufix cuman pentru „apa”. Un alt toponim din regiune este Galicia, cu orasul sau Halych, la nivel local asociat cu stancuta (Kawka, Halka). Alte denumiri similare de locuri sunt Galich, Rusia si Galatiei in Turcia. Galia ar putea fi o derivare din Galatia, sugerand astfel o origine celtica. Un model similar are loc cu cuvantul celtic, Ligures, referindu-se la „Caladaa” (un oras din Ligurian sau teritoriile Genoveze). Desi este posibil o origine celtica, cu toate acestea, este puțin probabil. Galati se traduce in:greaca: Γκαλάτσι (Galatsi); germane: Galati; maghiara: Galac; poloneza: Gałacz; Turca: Kalas; bulgara: Галац (Galats); ucraieniana: Галац (Galats), rusa: Галац (Galats).

Istorie

Origini antice

Dovezi arheologice arata ocuparea regiunii din perioada neolitica. De exemplu,in nord-vestul orasului Galati, pe malul de est ale mlastinii Malina,au fost gasite fragmente de ceramica de tip Stoicani Aldeni, stilex si instrumente din ose. Un sceptru de piatra, din epoca tarzie a bronzului, aparținand culturii Coslogeni a fost gasit pe malul de sud al mlaștini. Orasul Galati sa dezvoltat dintr-o asezare dacica veche din secolul al sasea si al cincea i.Hr. cand existat o un ford peste fluviul Dunarea. In 101-102 si din 105 pana in 106, dacii au luptat impotriva romanilor si zona a devenit parte a Imperiului Roman. Din anul 300 o asezare daco-romana a dezvoltat un ford la sud sitului Bisericii Maicii Domnului.

Perioada Medievala

Exista dovezi de locuire continua in Galati din anii 600. Un tezaur de monede de argint format din 12 emise intre ani 613 si 685 a fost gasit intr-un mormant bizantin langa Biserica Fecioarei Maria. De asemeana au fost gasite si monede occidentale si bizantine din vremea imparatului Mihail IV (1034-1041). La un moment dat, orasul a devenit parte a Republicii Genova si a fost numit „Caladda”. In 1445 un document semnat de Stefan al II-lea al Moldovei face mentiunii la orasul Galati. In 1484, Chilia a fost cucerita de otomani. Localitatea Galati a ramas singurul port al Moldovei, nu numai pentru comertul intern, cat si pentru schimburile comerciale cu Turcia si Polonia. In 1590, cimitirul evreiesc Galati a fost deschis.

Inmormantarea Hetmanului Mazeppa

Erou popular ucrainean, Ivan Stepanovici Mazeppa sa nascut in anul 1644, in Podolia Palatinate. El a devenit un Hetman in 1687. El a murit pe 02 octombrie 1709 la Varna, si a fost inmormântat la Galati. Acest lucru s-a intamplat pentru ca familia lui Mazeppa a obtinut un firman (un decret) pentru ca corpul lui Mazeppa sa fie luate la Ierusalim. Cu toate acestea, atunci cand corpul sau a ajuns la Galati, Mazeppa a fost inmormantat la biserica Sf. George. (Un negustor local, a construit biserica Sf George folosind cladirea romana si a fost dedicata Bisericii de la mormantul sfant din Ierusalim.). La biserica Sf. Gheorghe este inscris,

„Hagi Mihalachi osârdia din timpul lui Istrati Dabija voievod, in 7172.”

deci 1 aprilie 1664. Hetman Mazeppa a fost îngropat într-un mormânt de cărămidă. Urmele de inscripție său, conținând un vultur cu un singur cap [clarificare necesară] indică Mazeppa și Unkraine.Biserica a fost ulterior jefuit în tătară raiduri ci două suburbii Galați, „Mazeppa 1 și 2” sunt numite pentru acest om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *